- Autor: Hanka Malkova
- Doba přípravy (min.): 40
- STOB recept
- Porce: 2.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Lilek | 400 |
Makrela uzená | 50 |
Citronová šťáva | 10 |
Česnek | 12 |
Dochucovadla:
čerstvé bylinky
Energetická hodnota celkem: 1036 kJ
Bílkoviny (g): 14,
Tuky (g): 10,
Sacharidy (g): 24,
SAFA (g): 3,
Cukry (g): 9,
Vláknina (g): 11,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 518 kJ
Bílkoviny (g): 7, Tuky (g): 5, Sacharidy (g): 12, SAFA (g): 1.5, Cukry (g): 4.5, Vláknina (g): 5.5, Sůl (g): 0.5
Postup přípravy
Lilek dáme péct v kuse do trouby, přidáme i celé stroužky česneku, pečeme na 200 °C, dokud není lilek měkký, česnek vyndáme dříve, aby se nespálil. Lilek necháme vychladnout, vychladlý lilek oloupeme a rozmixujeme společně s uzenou makrelou. Dochutíme citrónovou šťávou, případně solí a přidáme nasekané bylinky (petrželku, pažitku).
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.